Producator incaltaminte

Ce inseamna sa fi producator incaltaminte in Romania

În anul 2018 producția mondială de încălțăminte a depășit 6 miliarde de perechi anual, principalele țări producătoare fiind China, India, Brazilia, Mexic, Vietnam, Italia și Spania.

Romania se afla in trecut pe locuri fruntase in productia de incaltaminte, genti si marochinarie.

Corvaris este unul din producatorii cu traditie in domeniu, un producator de incaltaminte care a prins perioada buna a industriei romanesti.

Procesul de fabricare pe comandă al încălțămintei pe comanda implică foarte multă munca, iar designul și cercetarea merg mână în mână pentru a putea crea un produs de calitate și elegant în același timp. Încălțămintea trebuie să respecte anatomia piciorului și să ofere un confort celui care le poartă.

Fazele procesului de fabricare a încălțămintei din piele:

 1. Studiul design-ului – stiliștii desenează pe hârtie modelul și apoi sunt reproduse pe un prototip de plastic. Tot stiliștii aleg și tipul de piele care se potrivește cel mai bine modelului respectiv.
 2. Dezvoltarea modelului – modelul de plastic este reprodus pe un suport de hârtie groasă pentru a se crea perimetrul final, pentru fiecare bucată de piele care formează încălțămintea.
 3. Tăierea materialului (pielii) – tăierea se face cu cuțite speciale pentru o tăiere perfectă a pielii
 4. Coaserea părții superioare
 5. Aplicarea suporturilor – suporturile sunt adăugate în punctele de stres maxim (la vârf și la calcâi)
 6. Așezarea pe last – last-ul este un suport realizat din plastic rezistent care reproduce forma piciorului. Aici se montează partea de sus a încălțămintei și totodata se adaugă și talpa insole.
 7. Asamblarea – partea de sus a încălțămintei se supune unei tensiuni cu talpa insole pornind de la vârf către călcâi.
 8. Aplicarea tălpii sole și a tocului – sub talpa insole se pune talpa outsole și tocul.
 9. Curățarea – încălțămintea este finisată și curățată de surplusul de material.
 10. Scoaterea last-ului
 11. Țintuirea tocului
 12. Aplicarea stratului curățător – în interior se pune curățătorul insole care trebuie lipit de outsole. Acest strat este folosit pentru creșterea igienei încălțămintei
 13. Finalizarea produsului
 14. Controlul de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

De vanzare
Site-ul incaltaminte-online.ro este de vanzare. Forma actuala este doar o idee. La cererea dvs putem crea orice tip de site web (prezentare, magazin online,etc.). Completati cu adresa dvs. de email si va vom contacta.
De vanzare
Site-ul incaltaminte-online.ro este de vanzare. Forma actuala este doar o idee. La cererea dvs putem crea orice tip de site web (prezentare, magazin online,etc.). Completati cu adresa dvs. de email si va vom contacta.